Količina:

0


Znesek:

0,00

Blog

Withings Activité: Tehnologija v koraku s časom in modo

23. junij 2014 | Novi izdelki

Na trgu je že mogoče najti številne senzorje aktivnosti, ki več ali manj odlično opravljajo svoje funkcije, vendar pa težava nastopi pri obliki, saj jih je večina v obliki plastičnih ali gumijastih zapestnic, ki so sicer futurističnih in minimalističnih oblik, vendar pa vseeno težko služijo kot modni dodatek. Pravo osvežitev na tem področju je danes na trg poslalo podjetje Withings s svojim novim senzorjem aktivnosti Activité.

Withings Activité

Senzor aktivnosti Activité ni zapestnica, temveč je elegantna ročna ura, oblikovana po zadnjih modnih trendih. Zasnovana je v Franciji in izdelana v Švici, epicentru urarske stroke, ki je znan po najvišji kakovosti izdelave. Brezčasen in hkrati moderen francoski dizajn pa iz njega naredita idealen modni dodatek za tiste, ki sta jim zdravje in videz enako pomembna. Nosite ga lahko kjerkoli kadarkoli, saj poleg usnjenega paščka dobite tudi plastičnega, ki je namenjen nošenju med športnimi dejavnostmi. Predvsem pa ga lahko nosite tudi med plavanjem, saj je poleg tega tudi vodoodporen (5ATM). Zaradi pametne zasnove lahko paščka vedno hitro zamenjate. Pri usnjenem paščku velja omeniti, da je obarvan naravno, brez kemikalij.

Withings Activité

Vendar pa videz ni vse. Senzor aktivnosti Activité ne prednjači samo pri dizajnu, ampak je zelo napreden tudi s tehnološkega vidika. Vgrajen ima sofisticiran pospeškomer, ki zazna vsak vaš premik medtem ko hodite, tečete ali plavate in izračuna vaše dnevne aktivnosti, narejeno razdaljo in porabljene kalorije. Activité ima vgrajene pametne senzorje, ki samodejno zaznajo kdaj spite, zato lahko beleži vaše spalne navade, koliko časa traja, da zaspite, koliko časa spite, kako dolgo trajajo različne faze spanja, na koncu vas pa zbudi z vibracijsko budilko.

Withings Activité

Ker je Activité tudi ura, narejena v Švici, je opremljen s časovnim mehanizmom imenovanim Conected Movement, ki je znan po natančnosti in dolgoročni točnosti. Poleg tega pa se Activité preko Bluetooth-a poveže z vašo iOS napravo in tako uro samodejno posodobi, kadar potujete med časovnimi pasovi. Deluje tudi skupaj z aplikacijo Withings Health Mate, ki uporabnikom omogoča, da si izdelajo načrt aktivnosti ter hkrati deluje kot osebni trener. Omogoča popoln nadzor nad napredovanjem, vaše rezultate lahko delite s prijatelji, ob doseženih ciljih pa v vzpodbudo tudi zavibrira. Še ena tehnična zanimivost pri Activité: nobenih gumbov. Za preklop med načini preprosto narahlo udarite po uri.

Activité ni potrebno polniti, saj ga poganja standardna baterija za ure, ki drži približno 1 leto. Na voljo je v dveh barvnih kombinacijah: z belo številčnico in rjavim paščkom ter s črno številčnico in črnim paščkom.

Withings Activité je že del naše redne ponudbe Withings izdelkov.