Količina:

0


Znesek:

0,00

Blog

Apple predstavil HealthKit za boljše spremljanje zdravja

6. junij 2014 | Ostalo

Apple je napovedal iOS 8 za njihove naprave. Za razliko od iOS-a 7, ki je uvedel revolucijo, vsaj v smislu oblikovanja, iOS 8 predstavlja nadaljnji razvoj že uvedenih zamisli.

HealthKit

Apple je na konferenci WWDC 2014 predstavil novo različico programske opreme iOS 8. Za razliko od iOS-a 7, ki je uvedel revolucijo, vsaj v smislu oblikovanja, iOS 8 predstavlja nadaljnji razvoj že uvedenih zamisli. Med številnimi novostmi, so predstavili tudi HealthKit, ki je namenjen kot pomoč uporabnikom za boljše spremljanje zdravja in dejavnosti pri ukvarjanju s fitnesom. Uporabniki lahko z uporabo telefona spremljajo pomembne zdravstvene parametre na dnevni osnovi. HealthKit bo črpal podatke iz različnih third-party aplikacij, ki so se že v preteklosti izkazale za izjemno priljubljene med uporabniki. Pametni senzorji in fitnes pripomočki v zadnjem času preplavljajo trg, številne naprave najdete tudi v naši ponudbi - Withings, Fitbit, Jawbone in Wahoo Fitness so le nekatere med njimi.

HealthKit

Apple je med novostmi predstavil tudi HomeKit protokol za integracijo z gospodinjskimi napravami za pametni dom.

Kot je pojasnil Craig Federighi, višji podpredsednik, zadolžen za programsko opremo v podjetju Apple, bo HomeKit zagotovil popoln scenarij povezanega doma: "Povej Siri, naj se pripravi za posteljo in garažna vrata se bodo zaprla, vhodna vrata zaklenila in temperatura v hiši nastavila na nočni režim".

HealthKit

Več o tem, kako je najbolj znan proizvajalec mobilnih telefonov Apple predstavil svojo novo platformo lahko preberete tukaj.

HealthKit