Količina:

0


Znesek:

0,00

Blog

Parrot MiniDrone in Jumping Sumo

6. januar 2014 | Novi izdelki

Podjetje Parrot, znano predvsem po pripomočkih za prostoročno telefoniranje, mobilni navigaciji in quadcopterju AR.Drone, je na sejmu CES v Las Vegasu predstavilo dve novosti - MiniDrone in Jumping Sumo.

Parrot Mini Drone

Pod imenom MiniDrone si lahko že predstavljamo, da je gre za neke vrste pomanjšano različico priljubljenega AR.Drone. MiniDrone je izredno majhen in presenetljivo lahek. Tako kot njegovega večjega brata AR.Drone se ga upravlja s pomočjo pametnega telefona ali tablice, na katerega je povezan preko bluetooth-a, cela vrsta senzorjev in avtopilot pa skrbijo za to, da je upravljanje karseda enostavno. Snemljiva kolesa omogočajo, da ga lahko vozite tudi po stenah in stropu, dejstvo pa je, da je veliko bolj robusten, kot se morda zdi na prvi pogled.

Parrot Jumping Sumo

Čisto mogoče je, da vam ob pogledu na Jumping Sumo sprva ne bo jasno, kaj pravzaprav predstavlja. Gre za zanimivo pametno igračo, ki jo tako kot Mini Drone lahko upravljate s pomočjo pametnega telefona, tokrat povezanega preko WiFi-ja. Jumping Sumo deluje kot nekakšen mini robot na dveh kolesih, ki je ušel iz znanstvenofantastične risanke. Vgrajeno ima video kamero, ki prenaša video na vaš pametni telefon ali tablico. Igrača je hitra in okretna, ustavi se v trenutku, še najbolj zanimivo pa je dejstvo, da z mesta lahko skoči 80 centimetrov visoko.

Oba izideta tekom leta 2014, cene pa za enkrat še niso znane.