Količina:

0


Znesek:

0,00

Blog

Vaavud merilec hitrosti vetra za vaš pametni telefon

26. november 2013 | Novi izdelki

Trenutno je na trgu kar nekaj merilcev hitrosti vetra, ki jih je mogoče povezati s pametnimi telefoni, vendar se Vaavud ponaša z lastnostjo, zaradi katere izstopa iz množice - svojo robustnostjo.

Vaavud merilec hitrosti

Izredno preprosta konstrukcija in premišljena izbira materialov sta razlog, da je merilec praktično neuničljiv, kar med drugim pomeni tudi, da ga lahko brez težav operete z vodo. K temu prispeva tudi dejstvo, da merilec ne vsebuje popolnoma nobene elektronike, saj uporablja magnetni senzor, ki je že vgrajen v nekaterih novejših pametnih telefonih (celoten seznam združljivih telefonov najdete tukaj).

Vaavud merilec hitrosti

Pametna in premišljena zasnova se odražata predvsem v njegovi kompaktnosti, saj ga brez težav spravite v vsak žep, zaradi česar je posebej pripraven za uporabo tudi pri bolj adrenalinskih aktivnostih, kjer je vsak odvečen gram opreme odločilnega pomena.

Vaavud merilec hitrosti

Merilec je prav tako zelo preprost za uporabo, saj ga enostavno vstavite v izhod za slušalke, ki služi kot nosilec, in ga povežete z aplikacijo Vaavud. Vaavud merilec je namenjen vsem, ki jim je natančna lokalna meritev hitrosti vetra nujno potrebna. Razpon hitrosti vetra, ki jo lahko zabeleži, je med 2 in 20 m/s, oziroma tudi do 48 m/s, odvisno od telefona. Natančnost, ki jo merilec zagotavlja, je vsaj +-4% oz. 0,2 m/s. Vaavud aplikacija vam omogoča vpogled v povprečno, trenutno in maksimalno hitrost vetra, vrednosti pa so prikazane tudi v obliki grafa v realnem času.

Vaavud merilec hitrosti

Aplikacija je uporabnikom zelo prijazna, saj lahko mersko enoto prikaza enostavno spremenite z dotikom na ekran (razpoložljivi prikazi so: m/s, Km/h, mph, Kts in Bft), z njeno pomočjo pa lahko svoje meritve delite tudi z ostalimi uporabniki po svetu. Danska ekipa, ki stoji za tem projektom, se nenehno trudi, da bi aplikacija ponujala vedno več funkcionalnosti - obljubljajo namreč, da bo v prihodnje med drugim beležila tudi zgodovino meritev.

Vaavud merilec hitrosti

Še preden so ga začeli izdelovati, si je Vaavud pridobil že veliko število privržencev, saj je bil začetek proizvodnje uspešno izpeljan s pomočjo portala kickstarter.com.

Merilec Vaavud že lahko najdete v naši redni ponudbi.