Količina:

0


Znesek:

0,00

Blog

Cekarcek.si praznuje 1. rojstni dan!

20. oktober 2010 | Ostalo

Spletna trgovina Cekarček na današnji dan praznuje prvi rojstni dan!

Cekarcek.si je svoja vrata odprl 20. oktobra 2009 s ponudbo multimedijskega predvajalnika Xtreamer. Z današnjim dnem, vam spletno trgovino predstavljamo v novi grafični podobi.

 

Kaj vse se je dogajalo v preteklem letu?

Dober mesec po otvoritvi naše spletne trgovine, je proizvajalec predstavil Xtreamer eTRAYz. NAS ohišje z izredno majhno porabo energije, RAID podporo dvema trdima diskoma do skupne kapacitete 4TB se sprva ni izkazal v najboljši luči, saj je bila programska dokaj nestabilna in polna napak. Vse je kazalo na to, da so izdelek na trg poslali prehitro in s tem med uporabniki povzročili nekoliko grenak priokus. Vendar, razvijalci so se na vso moč trudili, odpravljali napake in tako je eTRAYz s programsko opremo različice 1.0.5 in novejšo postal vsestransko uporaben domači strežnik. Danes napravo najdemo v marsikaterem domu (in tudi podjetjih), kjer je popolnoma nadomestila energijsko potratni PC računalnik.

Nekaj mesecev kasneje je luč sveta ugledal Xtreamer Pro. Novi multimedijski predvajalnik prav tako temelji na uspešni platformi manjšega modela, povečali pa so ohišje in tako omogočili vgradnjo dveh 3.5" SATA trdih diskov do skupne kapacitete 6TB. Podvojili so tudi predpomnilnik ter dodali nekaj priboljškov (eSATA priključek, podpora 7.1 kanalnemu zvoku, ...).

Konec letošnjega poletja je sledila tudi osvežitev prvotnega modela Xtreamer, ki po novem sliši na ime Xtreamer Sidewinder. Predvajalniku so odstranili edini vrtljivi element - ventilator, ki je uporabnikom s svojim hrupom povzročal ogromno preglavic, vgradili pa so pasivno hlajenje (hladilna rebra). Delovanje je torej popolnoma neslišno. Poleg zunanjosti je bil predvajalnik deležen tudi osvežitve vezja s podporo prostorskemu zvoku 7.1, "HD audio Passthrough", DTS-MA, TrueHD in Dolby Digital+.

V ponudbo dodatne opreme smo poleg Xtreamer USB WiFi antene dodali tudi Xtreamer brezžične slušalke, ki vam omogočajo uživanje v filmu in predvajanju glasbe tudi v poznih nočnih urah, brez motenja ostalih družinskih članov.

S tem smo ponudbo multimedijskega predvajalnika Xtreamer razširili na celoten asortiman izdelkov proizvajalca Xtreamer. Zgodba pa se tukaj seveda ne zaključi. Proizvajalec zna v kratkem zopet presenetitit :)

 

Zgodaj spomladi, ko se prične prebujati narava, smo navezali stik s franconskim proizvajalcem osebne tehnice Withings. Seveda ne gre za klasično "vago", temveč tehnološko dovršeno osebno tehtnico, ki preko WiFi brezžične povezave samodejno prenaša meritve na računalnik, iPhone, iPad ali iPod Touch. V kolikor želi uporabnik deliti težo s svojimi prijatelji, je izvedljiva tudi samodejna sinhronizacija s socialnim omrežjem Facebook ali Twitter. Naj vas pri borbi s kilogrami vzpodbujajo tudi vaši prijatelji! WiFi osebna tehtnica ekskluzivno v spletni trgovini Cekarček - po novem tudi v beli barvi!

 

Najobsežnejši del ponudbe pa v spletni trgovini predstavljajo izdelki, s katerimi boste v vaši dnevni sobi pričarali občutek, ki ste ga bili do sedaj vajeni zgolj v kino dvoranah. Pestra ponudba projekcijskih platen nemškega proizvajalca Visivo, projektorji za domači kino vas bodo popeljali v čisto nov svet. Pomislek, da so tovrstni sistemi dragi, je odveč. Pri nas vam ponujamo komplet projekcijsko platno + projektor že od 499€+DDV dalje! Ceneje enostavno ne gre.

 

Bliža se mesec obdarovanj in kot vsako leto, tudi letos pripravljamo nekaj prijetnih presenečenj. Spremljajte nas in povabite tudi vaše prijatelje!

 

Za konec bi se vsem obiskovalcem zahvalili za izkazano zaupanje in podporo! V ekipi spletne trgovine Cekarček se bomo še naprej trudili in iskali zanimive izdelke, ki bi jih lahko dodali v našo ponudbo. Prijetne in ugodne nakupe vam želimo tudi v bodoče!