Količina:

0


Znesek:

0,00

Blog

Netatmo predstavlja pametni varnosti senzor s podporo MATTER

10. januar 2022 | Novi izdelki

Največji akterji v tehnologiji se na letošnjem dogodku CES 2022 v Las Vegasu osredotočili na novi standard MATTER. Glavni cilj tega standarda, ki ga je skupaj razvilo več kot 220 podjetij, je razširiti interoperabilnost izdelkov za pametni dom, ne glede na blagovno znamko. Netatmo, v zavezništvu znotraj skupine Legrand, napoveduje svoj prvi izdelek MATTER: Smart Security Sensor.

Kaj je MATTER?

Pametni dom, glasovni pomočniki, aplikacije, na zdaj že zelo razširjenem trgu, so povezljive rešitve, vendar njihova ogromna raznolikost lahko uporabnika hitro privede do zmede. Netatmo je skupaj s približno 220 podjetji, ki so člani združenja Connectivity Standard Alliance, v skupini Legrand sodeloval pri razvoju komunikacijskega standarda med povezanimi objekti. To pomeni, da se potrošnikom ni več treba spraševati o združljivosti novega povezanega izdelka s tistimi, ki jih že imajo. Razširja tudi možnosti interakcije med izdelki in poenostavlja uporabo glasovnih pomočnikov.

Zakaj THREAD?

Med različnimi tehnologijami IP, ki podpirajo MATTER, je THREAD ena od tehnologij IP, ki podpirajo Matter.

To je energetsko zelo učinkovita tehnologija, ki jo je izumil Google in jo zelo hitro sprejel Apple, ki omogoča izgradnjo mrežnih omrežij izdelkov doma. Z uporabo obmejnega usmerjevalnika, ki je potencialno že na voljo za večino uporabnikov (kateri koli izdelek Nest, Apple TV, HomePod mini itd.), omrežje povezuje različne izdelke po hiši brez ovir, ki jih povzročajo razdalje ali particije.

Prvi Netatmo izdelek, združljiv z MATTER

Netatmo pametni varnostni senzor je opremljen s kontaktnim senzorjem in infrardečim detektorjem gibanja. Zasnovan je tako, da izboljša varnost in udobje doma.

Netamo pametni varnostni senzor

Senzor, nameščen na vratih in oknih, zazna njihovo odpiranje in uporabnika opozori na pametni telefon. Uporabniki lahko tudi na daljavo preverijo stanje »odprto« ali »zaprto« za vsa s senzorjem opremljena vrata ali okno.

Senzor omogoča tudi infrardečo zaznavo gibanja. Z združljivostjo MATTER lahko komunicira z več drugimi povezanimi izdelki in na primer vklopi ogrevanje, če je prostor zaseden, ga izklopi, če je prazen, vklopi klimatsko napravo ali luči, ko je zaznana prisotnost itd.

Z združljivostjo THREAD in MATTER lahko Netatmo pametni varnostni senzor komunicira z vsemi združljivimi izdelki, ne glede na blagovno znamko. S podporo temu standardu Netatmo še naprej odpira dostop do pametnega doma čim večjemu številu potrošnikov.

Kdaj bo novi Netatmo pametni varnostni senzor prispel na prodajne police in kakšna bo cena trenutno še ni znano, v kolikor pa vam je izdelek zanimiv in bi želeli biti obveščeni, ko bo izdelek na voljo, nas kontaktirajte in vas med prvimi obvestimo, ko prejmemo nove informacije.